Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Ezt gondolják rólunk magyarokról külföldön: „Nacionalisták, udvariasak és kattog a nyelvük"
Borítókép:  Profimedia
Csupa Magyar
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Néha nem árt a magyarokról alkotott külső véleményeket is meghallgatni, sokat tanulhatunk belőle.

Néha érdemes ellátogatni a Quora nevű közösségi kérdés-válasz platformra, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a felhasználóknak arra, hogy megvitassanak különböző témákat. Az egyik felhasználó azt kérdezte nemrég, hogy kinek mi a véleménye a magyarokról. Meglepő válaszok érkeztek:

„A magyarokban azt szeretem a legjobban, hogy mindenki olyan nyugodt és tisztelettudó. Egy erős dél-európai örökséggel rendelkező országból származom, nagyon furcsa, hogy Magyarországon az emberek nem üvöltöznek egymással az utcán, mint például az olaszok. Úgy tűnik, a magyar a legcivilizáltabb ág… Ám csak addig, amíg leszáll az éj és le nem részegednek. Mindig megnevettet, hogy ez az udvariasság olyan gyorsan elbukik néhány pohár sör után” 

– írta egy felhasználó.

„Azt mondanám, hogy kedves emberek, segítőkészek, nem olyan introvertáltak, mint a legtöbben gondolják, és elég könnyű velük beszélgetni. Nincsenek negatív tapasztalataim a magyarokkal, nagyon gyakran járok Magyarországra, és mindig élvezem az ott tartózkodásomat. Ja, és a gulyás a kedvenc ételem, az biztos. Tisztelem őket, sőt vannak magyar barátaim is. A nyelvüket is nagyon érdekesnek találom (és teljesen idegennek). Összességében a magyarokkal való tapasztalataim nagyon pozitívak.”

– fogalmazta meg egy Szerbia északi részén élő hülgy, aki gyakran jár Magyarországon.

„Van néhány jó barátom Kárpátaljáról, akik közül néhányan magyarul beszélnek. Magyarország egy rejtély számomra, mindig is ellentmondásos érzéseim voltak iránta, de összességében tetszik. Egy nemzet első meghatározó tulajdonsága számomra a nyelve. A magyarok pedig nagyon jól tudják megvédik a nyelvüket az idegen betolakodóktól. Amikor a magyarok beszélnek, mindig van valami kattogó hang a nyelvükön vagy az ajkukon, ami nagyon elvonja a figyelmemet. Főleg, ha gyorsan beszélnek. Valaki elmagyarázná nekem, hogy mi lehet ez? Vagy csak én hallom?” 

– írta le a véleményét egy ukrán fiatal, aki jelenleg Prágában él.

„Általában szeretem a magyarokat. Keményen dolgoznak, ambiciózusak és kitartóak.”

- kommentelte röviden és tömören egy másik internetező.

„Szerintem a magyarok nagyon visszafogott, a világtól és más kultúráktól elzárt emberek. Nem barátságosak, hanem udvariasak és a mosolygás nem része a kultúrájuknak. A magyarok nacionalisták, és érzékenyek minden kritikára. De el kell ismernem, hogy az ország nagyon szép, fantasztikus az éghajlat, csodálatos az építészet és a természet.”

– írta valaki, aki korábban több mint egy évig élt Magyarországon.

Bár tudjuk, hogy az őszinte, emberi vélemények a legfontosabbek ezen a téren, az egyik legismertebb magyar imázsfilm is megér egy pillantást:

Forrás: Quora

 
Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa