Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Valóságshow-ból választottak bájos minisztert a hollandok, megy a fejcsóválás
Borítókép:  Profimedia
Napi csaj
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Fiatal, szép, nő, a média világából ismert, és most miniszter lett. Sokaknak mindez elég ahhoz, hogy rögtön elítélően ítélkezzenek a holland Femke Wiersmáról.

Számítani lehetett rá, hogy a média világa előbb-utóbb egybemosódik a magas politikáéval, és olyanok kerülnek döntési pozíciókba, akiknek a választók a képernyőn mutatott teljesítményük alapján tulajdonítanak vélt vagy valós képességeket.

Ha jobban belegondolunk, már Donald Trump is így lett amerikai elnök 2017-ben. A multimilliomos nagyvállalkozó a bulvárlapoknak és az NBC csatornán futó The Apprentice (magyarul: Az álommeló) című realitynek köszönhette országos hírnevét, majd azt, hogy beköltözhetett a Fehér Házba.

Nagyjából hasonló utat járt be eddig a mindössze 39 éves Femke Wiersma is, akit éppen a napokban neveztek ki Hollandia mezőgazdasági miniszterévé. Pedig a poszt igencsak felelősségteljes, a nyugat-európai ország ugyanis az Egyesült Államok után a világ második legnagyobb agrártermék-exportőre. Évi 65 milliárd euróról van szó, ami

a teljes holland kivitel 17,5 százalékát jelenti.

A bájos, szőke Femke azonban nem ijedt meg a feladattól. 2015 óta vesz részt aktívan a politikában, elsősorban elszánt környezetvédőként, és a tejtermelő ágazat (ami Hollandiában kifejezetten erős) körüli ügyek a specialitásai.

És amiért megy körülötte a zúgolódás és fejcsóválás: a hölgy 2010-ben részt vett a Házasodna a gazda című valóságshow holland változatában. Sokan emiatt úgy vélik, hogy csakis „komolytalan” személy lehet, pedig a képernyős szereplés nem jelent automatikusan megbízhatatlanságot, felületességet vagy „könnyűvérűséget”.

Ezt bizonyítja, hogy Femke a műsorban ismerkedett meg a tejtermeléssel foglalkozó Gijsbert Bakhuisennel, akihez 2016-ban feleségül is ment. 2019-ben ugyan elváltak, ám a miniszternő azóta is folyamatosan bizonyítja rátermettségét, hiszen négy gyerkőc felneveléséről kell gondoskodnia – természetesen a magas állami posztjával járó teendők mellett.

A szépséges Femke így nézett ki 26 évesen, az említett valóságshow-ban szerepelve:

Itt pedig az Instagram-oldalán böngészgethetünk pár izgalmas fotó után:

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa