Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Mi a kapcsolat Nicolas Cage és a medencébe fulladt emberek között? Mutatjuk
Borítókép:  dpa/Alamy Live News
Nagy Kérdések
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Nem Nicolas Cage munkáin múlt, hogy hányan fulladtak medencébe Amerikában, de azért a számok meglepő hasonlóságot mutatnak.

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész, Nicolas Cage nevét nem kell sokáig ragoznunk, láthattuk őt az Ál/Arcban John Travoltával, a Tolvajtempóban Angelina Jolie oldalán, 1996-ban a rendkívül lehagoló Las Vegas, végállomás alkoholistájaként megkapta a legjobb színésznek járó Oscart és ő lett az egyik legjobban fizetett hollywoodi sztár. 

Ahogy szinte minden más színésznek, neki is voltak mélypontjai a karrierjében. Egy időszakban rémesebbnél rémesebb filmekben játszott, munkássága azonban megihlette a Harvard Law School egyik hallgatóját. Főként, miután rájött, milyen meglepő összefüggés van Nicolas Cage filmjeinek száma és a medencébe fulladt emberek száma között. 

„Vigyázzon mindenki a medencék közelében, Nicolas Cage ugyanis új fimmel jelentkezett"

– írta egy amerikai honlap, amely ezzel a humoros felütéssel reagált a furcsa statisztikai számításra. 

Ok-okozati összefüggés persze nincs a színész feladatai és a fulladásos tragédiák között, de tény, hogy ez a két egymástól teljesen független esemény Amerikában korrelál egymással. Ha diagramra tesszük a színész 1999-2009 közötti filmjeinek a számát, akkor az egy pontosan olyan hullámot fog megrajzolni a koordináta rendszerben, mint a medencébe fulladt amerikaiak számának diagramja. 

Nicolas Cage nem tehet a vízbefulladásokról

A megállapítást a legtöbben tudomásul veszik és mosolyognak a sors effajta meglepő együttállásán, de olyanok is vannak, akik szerint ugyanígy nincs összefüggés a dohányzás és a tüdőrák kockázata vagy a széndioxid kibocsátás és a globális felmelegedés között. Úgy vélik, ezek is csak különböző statisztikai adatok, amelyek véletlenül korrelálnak egymással. 

Ha már a meglepő statisztikáknál tartunk, ugyanígy megállapítható, hogy a sajtfogyasztás arányának évenkénti változása tökéletes összhangban van azon halottak számával, akik a saját ágyneműjükbe gabalyodva fulladtak meg. De a Jack névre keresztelt újszülöttek száma is pontosan olyan ütemben változik az Egyesült Államokban, ahány kilencedik osztályos gyermek jár iskolába.

Ugyanígy igaz az is, hogy az Indiában előállított biomassza energia (növényi és állati hulladékból nyert megújuló energia) pontosan olyan ütemben emelkedett 2002-2020 között, ahogyan a Nap és a Szaturnusz távolodott egymástól ugyanezen időszak alatt. Összefüggést persze itt sem kell keresni, de a megállapítás attól még igaz.

Forrás: Tyler Vigen

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa