Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Meglepő igazság a szellentésről, aki meztelenül alszik, annak tudnia kell erről
Borítókép:  Profimedia
Nagy Kérdések
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Egy plasztikai sebész azt javasolta a TikTok követőinek, hogy ne aludjanak meztelenül, mert a szellentés veszélyes dolog.

Puki, fing, szellentés, segglehelett, picsafüst és sorolhatnánk még hány féle szóval emlegetjük ezt a természetes emberi tevékenységet. A téma persze tabunak számít a közbeszédben, de úgy tűnik, a tudományok területén is az, hiszen alig vannak olyan kutatások, amely a végbélszéllel foglalkoznának. Dr. Anthony Youn plasztikai sebész nemrég egy TikTok videóban rántotta le a leplet arról, hogy miért nem szabadna senkinek meztelenül aludnia és ennek szerinte a szellentéshez is köze van.

„Az átlagember naponta 15-25 alkalommal bocsát ki gázt, és ez megtörténhet alvás közben is. Egy tudományos tanulmány bebizonyította, hogy minden alkalommal, amikor valaki gázt bocsát ki, egy kis mennyiségű székletet permetez ki"

– mondta a plasztikai sebész. A kutatás kiderítette azt is, hogy az alsónemű képes felfogni ezeket a fehérjével, baktériumokkal teli részecskéket.

Az orvos arra intette a követőit, hogy hálótársuk egészsége érdekében ne aludjanak meztelenül.

A téma kapcsán 2001-ben egy ausztrál orvos végzett vizsgálatot, aki egy ápolónőnek tett szívességet, miután furcsa kéréssel kereste meg a hölgy az egyik rádiócsatornát.

„Tudni akarta, hogy nem szennyezi-e steril műtőt, ha munka közben csendben elenged egy-két galambot. Ekkor jöttem rá, hogy erre még senki sem kereste a választ”

– mondta Karl Kruszelnicki műsorvezető. Annyira felkeltette a téma az érdeklődését, hogy felkérte egy mikrobiológus barátját a kutatásra.

A kérés egyszerre volt bizarr és innovatív. A műsorvezető két Petri-csészébe engedte ki a gázait, az egyik esetben viselt alsónadrágot, a másikban nem. A cél az volt, hogy kiderítsék, milyen baktériumok távoztak a szellentéssel együtt, és hogy valóban gátat képez-e az alsónemű ezek terjedésében.

Másnap reggel az alsónadrág nélkül tesztelt Petri-csészében két olyan baktérium kezdett szaporodni, melyek csak a bélben és a bőrön találhatók meg. A fehérneműs teszthez használt csészében viszont semmilyen baktérium jelenlétét nem mutatta ki a vizsgálat.

Az műsorvezető és a tanulmányt végző orvos arra a következtetésre jutott, hogy a szellentés ereje a végbélben található baktériumokat kifújta a Petri-csésze felületére. 

A következő meglepetés azonban akkor érte őket, amikor kiderült, hogy a fejlődésnek indult baktériumok valójában egyáltalán nem ártalmasak az egészségre. Pontosan olyanok, mint amilyenek a boltban kapható joghurtokban is előfordulnak. 

Ennek tudatában a cikkünk elején említett plasztikai sebész videója is eltúlzott, ugyanis senkinek sem kell aggódnia, sem ő, sem a hálótársa nem hal bele, ha meztelenül alszik.

Forrás:  IFLScience

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa