Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
7 haszontalan titok a női bugyikról
Borítókép:  Profimedia
Napi csaj
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A női alsóneműk rengeteg izgalmat és titkot tartogatnak a férfiak számára. A rejtélyekből most jó néhányról fellebbentjük a fátylat.

1. Egy teljességgel haszontalan, ámde friss német felmérés szerint ma egy fejlett világbeli nő átlagosan 34 pár bugyival rendelkezik. Kereken negyedszázada, az ezredforduló táján ennek még csupán a harmadát tartották a hölgyek a fiókjaikban. Az is kiderült, hogy 20 párat mindennapi használatra szánnak, 14 párat pedig – khmm – speciális alkalmakra.

2. Azt valószínűleg a férfiak is sejtették, hogy a női alsóneműk színének is van jelentősége. De az alighanem kevésbé tudott, hogy a nők talán a pirosat becsülik a legtöbbre – no, nem azért, mert az hozza leginkább lázba az erősebbik nem tagjait. A vöröshöz szerencsehozó tulajdonságot kapcsolnak, Olaszországban például újévkor szinte minden nő ilyet hord.

3. Mennyit hajlandók megadni a hölgyek egy jó bugyiért? Nos, a legtöbbjük tucatáruként tekint erre a ruhadarabra, amelyből azért léteznek drágább változatok is. Az eddigi csúcstartó a dél-afrikai ékszerész, Uwe Koetter által megalkotott, 20 ezer dolláros bugyi volt, amelyet arannyal, gyöngyökkel, gyémántokkal díszített. Egy brit vásárló volt hajlandó kiadni érte bő 7 millió forintnak megfelelő összeget.

4. Hozzáértők szerint bő 20-féle változata létezik a női alsóneműknek. Brit nők körében végzett felmérések alapján az úgynevezett „brief” (vagyis a kislánykortól használt sima bugyi) változat a legnépszerűbb, a válaszadók 52 százaléka erre adta a voksát. Komfortos és stílusos, jó választás mindig.

5. Kultúrtörténeti érdekesség: vajon milyen bugyit viselt Carrie Fisher (alias Leia hercegnő) a Star Warsban? A legenda szerint semmilyet, a rendező George Lucas ugyanis megtiltotta neki, arra hivatkozva, hogy az űrben nincsenek fehérneműk. Ugye, hogy mostantól másképp nézel a filmre?

6. A férfiak egyáltalán nem, de a hölgyek egyöntetűen tudják, hogy a női bugyik elejét apró masni díszíti. De vajon miért? Az elasztikus anyagok megjelenése előtt egy vékony szalag tartotta az alsóneműt, amelyet átfűztek a fűzőn is. Mivel a szalagot elöl könnyebb megkötni, ezért az ott helyezkedett el. Egy másik magyarázat szerint a masni révén a nők a sötétben is pontosan el tudták dönteni öltözködés közben, melyik az alsónemű eleje.

7. Meglepő, de néha zsebecske is van a bugyi elején. Ez középkori találmány, akkoriban ugyanis a hölgyek egyfajta „széfként” is használták az alsójukat. Pénzt, ékszereket rejtettek bele, hiszen ott volt a legkisebb esélye annak, hogy az utcán egyszerűen meglopják őket. A mai zsebecskék egészségügyi célokat szolgálnak, minden esetben pamutból készülnek, így segítik a szellőzést.

Elképesztően részletes fehérnemű-történelmet mutat be az alábbi videó:

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa