Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Ezzel a trükkel megnövelhető a távirányító hatótávolsága, egyszerűbb, mint gondolnád
Borítókép:  Profimedia
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Akár a harmadával is meghosszabbíthatjuk a távirányító hatótávolságát, ha nem kinyújtott karral nyomkodjuk.​

A távirányítók hatótávolsága meglehetősen korlátozott, egy nagyobb bevásárlóközpont parkolójában például sokkal egyszerűbb lenne megtalálni az autónkat, ha nem kellene a közelében lenni, hogy ki-be kapcsoljuk a zárat vagy a jelzőfényt. A televízió távirányítójában hamarosan lemerülő elem miatt is előfordulhat, hogy közelebb kell hajolni a készülékhez, esetleg oda is kell menni, hogy működésre bírjuk. Az ilyen esetekre van egy működő lifehack, amellyel felerősíthetjük a jeladó hatótávolságát.

Az Altair.com weboldal szakértői készítettek egy szimulációt, amelyben megnézték, hogy az autó távirányítója milyen távolságba küldi ki a jelet, ha lenyomjuk a gombot. Kiderült, hogy a jel hatótávolsága egy adott távolságú körben észlelhető, melynek a középpontjában a távszabályozó van, de ezen talán nincs is semmi meglepő. Ennél izgalmasabb felismerés, hogy amikor kinyújtott jobbkarral nyomjuk le a távirányítót, a jel már nem egy körön belül észlelhető, hanem előre és a baloldalunk felé kissé messzebbre is.

A harmadik lépésben kipróbálták a szakemberek, hogy mi történik, ha a távirányítót nem kinyújtott kézzel nyomják meg, hanem a használója a fejéhez tartja a kis eszközt. Kiderült, hogy a jel ettől még inkább felerősödik.

A különbség számokkal kifejezve azt jelenti, hogy ha a távirányító hatótávolsága például 10.5 méter, akkor a fejünkhöz tartva akár 15 méterre is észlelhető a gomb megnyomásakor kibocsátott jel.

Szóval, ha szeretnénk, hogy távolabbról is kinyíljon a kapu, ha nem sikerül bekapcsolni a tévét, mert már merül az elem vagy ha minden próbálkozásunk ellenére sem jut eszünkbe, hol tettük le az autót a parkolóban, akkor nyomjuk a halántékunkhoz a távirányítót és hasznájuk a saját testünket az infravörös hullámok felerősítéséhez.

Az egészségre gyakorolt hatást még nem vizsgálták

Fontos tudni, hogy bár ez a trükk egyértelműen működik, egyelőre nincs kutatás arra vonatkozóan, hogy mit okoz a módszer a szervezetünkben és főként az agyunkban. Emiatt nem is ajánljuk, hogy bárki is gyakran éljen a lehetőséggel, inkább cseréljünk elemet vagy fotózzuk le az autót parkolás után, hogy a környezet alapján könnyebben megtaláljuk. 

Forrás: Altair

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa