Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Ezért küszködik narancsbőrrel sok magyar nő, de a konyhában is könnyedén összeállítható az ellenszere
Borítókép:  Profimedia
Csupa Magyar
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A narancsbőrtől nagyon nehéz megszabadulni, de mutatunk néhány hatékony módszert.

A narancsbőr, más néven cellulit kialakulásának számos oka lehet. A hormonok, különösen az ösztrogén, az inzulin, a noradrenalin, a pajzsmirigyhormonok és a prolaktin fontos szerepet játszanak a kialakulásában. Az ösztrogén az egyik legfontosabb női hormon, mennyiségének változása különösen nagy hatással van a bőr alatti zsírsejtekre és a kötőszövet állapotára, így a narancsbőr kialakulására is.

A genetikai hajlam is jelentős szerepet játszik a narancsbőr kialakulásában. Azokban a magyar családokban, ahol a felmenők körében volt már narancsbőrös nagymama, szinte biztos, hogy valamelyik női leszármazott is küszködni fog vele.

Sajnos Magyarország sereghajtónak számít az uniós országokat tekintve az egészséges életmód és a megfelelő mennyiségű testmozgás terén. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy már a tizenévesek körében is megjelenik a cellulit, amely, ha nem változtat egy fiatal a tanult szokásain, egyre súlyosabb méreteket ölthet.

A túl sok zsír, szénhidrát és só fogyasztása, valamint a nem megfelelő rostbevitel is hozzájárulhat a narancsbőr megjelenéséhez. A hazai gasztronómia pedig bővelkedik a nehéz ételekben. 

A gulyás, a pörkölt, a töltött káposzta, a lángos, a halászlé is a zsírosabb ételek közé tartoznak, melyek rendszeres fogyasztása csak újabb akadályokat görget a narancsbőr ellen küzdők útjába.

Mit tehetünk a narancsbőr ellen?

A narancsbőr kezelése és megelőzése magában foglalhatja az egészséges étrendet, a rendszeres testmozgást, a megfelelő hidratáltság fenntartását, valamint a vér- és nyirokkeringés javítását célzó gyakorlatokat. 

Bizonyos kozmetikai kezelések és masszázsok is segíthetnek a narancsbőr megjelenésének csökkentésében, és vannak természetes gyógymódok, amelyek hatásosak.

Fontos, hogy sok vizet, sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk, és kerüljük a dohányzást. 

A narancsbőr eltüntetése ellen sokat segít a fürdőkefe használata, amit fürdéskor vagy zuhanyozáskor vethetünk be, ugyanis gyorsítja a vér- és nyirokkeringést, javítja a bőr textúráját. 

A hatás fokozása érdekében kávézacc, almaecet és olívaolaj keverékéből készíthetünk minden nap friss, narancsbőr elleni krémet is.  

A szakemberek és az érintettek jól tudják, hogy nagyon nehéz megszabadulni a narancsbőrtől. A valódi, tartós siker érdekében általában komoly elhatározásra és életmódváltásra is szükség van.

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa