Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Ősi egyiptomi rajz okoz zavart a történelemben, nem létezhetne
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Piramisok Világa
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Még mindig vannak rejtélyes dolgok, amelyek után azonnal fordulat áll be a történelemről alkotott képben.

Vannak olyan leletek és felfedezések, amelyek komoly zavart tudnak okozni a történelem folyásáról alkotott képünkben, hiszen bezavarnak abba, hogy milyen eseményt, épületet hova datálunk a múltunkban. Ilyenek az egyiptomi piramisok és a gízai Nagy Szfinx is, amelynek korát nagyon sokan vitatták már eddig is, egyes vélemények szerint ugyanis jóval korábbról származnak, mint azt a tudományos konszenzus ma hirdeti.

Néha pedig előkerülnek olyan leletek a föld alól, amelyek láttán sokan ezt az elképzelést látják megerősíteni.

Most éppen egy Núbiában talált strucctojás az, amely felkavarja az állóvizet.

De mégis miért?

Mivel sokak szerint piramisokat ábrázol

De nem akármilyen piramisokat, hanem a három nagy egyiptomi piramist, amelyek büszkén állnak a sivatag szélén az egyiptomi főváros közvetlen szomszédságában. A núbiai strucctojás héjakon olyan karcolások, ábrázolások, avagy rajzok vannak, amelyek egy kisebb térképnek tűnnek, és amelyek részben Egyiptomot ábrázolják, rajta a három piramissal is az elképzelések szerint.

Ám a tojáshéj 7000 éves, tehát korát tekintve sokkal régebbi, mint a piramisok. Sőt, egyesek a kanyargó Nílust is felfedezni vélik a rajzokon.

A szakértők abban egyetértenek, hogy ez a strucctojásra pingált jelenet egyfajta térkép lehet, ám azokat az alakokat, amelyeket sokan piramisoknak látnak, a tudósok nagy többsége hegyekként azonosít. A feltételezés az igazságtartalma értelmében érdekes kérdéseket vetne fel, hiszen régóta vita tárgya az, hogy miért építették a piramisokat, és miért éppen ezt a formát választották ehhez az ókorban, több ezer évvel ezelőtt.

A kutatók és szakértők szerint a válasz az, hogy mivel a piramis az egyik legmasszívabb építései forma, az építményeket pedig az örökkévalóságnak szánták, így az egyiptomiak is tudták, hogy ez a megfelelő módja annak, hogy a fáraó dicsőségének halhatatlan emlékművet állíttassanak,

Ám sokan már a tojások valódiságát is vitatják, így a hivatalos tudományos berkekben kevesebb érdeklődésre tart számot az érdekes felfedezés:

Így néz ki a híres strucctojás:

(Forrás: The Archaeologist)

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa