Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Magyarországtól nem messze található az UFO-észlelések egyik legismertebb helyszíne
Borítókép:  Profimedia
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Skócia az UFO-észlelések terén nagyhatalomnak számít, a bejentések legtöbbje a Falkirk-háromszög néven ismert területről származik.

Nem kell átrepülni az óceánon, hogy az X-aktákból megismert, földönkívüleik felbukkanását dokumentáló városokba ellátogassunk, mindössze három órás közvetlen repülőjárattal is eljuthatunk Skócia azon részére, ahol szinte az év mindne napjára jut egy UFO-észlelés.

Az UFO-k és a földönkívüli élet megfigyelései évek óta rejtélynek számítanak. Sokan felesleges pénzkidobásnak tartják más bolygóról származó lények után kutatni, mások szerint azonban keresni sem kell őket, mert már itt vannak közöttünk. Az égen nagy sebességgel cikázó, megmagyarázhatatlan fényekről szinte naponta érkezik bejelentés a rendőrségre a világ különböző pontjain. 

A skóciai égbolt sok ilyen észlelésnek ad alapot, és legtöbbjük a Falkirk-háromszög néven ismert területről származik, amely az égbolt Falkirk, Glasgow és Edinburgh feletti területeit fedi le.

A Falkirk-háromszögben élő vagy ott átutazó emberek már sok titokzatos dolgot észleltek, például villogó fényeket és az égen lebegő azonosítatlan repülő tárgyakat.

Skóciában számos katonai bázis működik, sokan úgy vélik, hogy az észlelések is az éjszaka repülő katonai gépek tesztelésének tudható be. Mások szerint azonban ennél jóval többről van szó.

A kis skót várost, Bonnybridge-et a világ UFO-fővárosának tartják, itt évente több mint 300 észlelés fordul elő. Azt mondják, hogy a város lakosságának csaknem fele látott már UFO-t élete során.

Az egyik első feljegyzett észlelés 1989-ben volt ezen a területen, amikor tűz ütött ki egy ingatlannál. A szemtanúk szerint egy vörös tárgy jelent meg az égen, miközben a tűzoltóság a lángokat oltotta. Utólag többen is azt mesélték, hogy a tárgy a tűzoltóautó felett állt meg, majd elrepült, és nem sokkal később megjelent egy másik tárgy is. Ez a második tárgy fehér volt, és az Ellrig-tó felett lebegett, mindössze nyolc méterre a helyszínen lévő szemtanúktól.

A bonnybridge-iek annyira szenvedélyesen hisznek a földönkívüli életben, hogy William Buchanan, a Falkirk Kerületi Tanács tanácsosa több levelet is írt az észlelésekről az aktuális miniszterelnököknek, köztük John Majornek, Tony Blairnek és David Cameronnak. 

Az A70-es UFO-észlelés

Az A70-es egy forgalmas skóciai autópálya, amely 74,3 mérföld hosszan halad Edinburgh és Ayr között. Ez Skócia egyik leghíresebb UFO-találkozásának, az „A70-es incidensnek” is a színhelye.

A feljegyzések szerint 1992 augusztusában Garry Wood mentőtiszt és barátja, Colin Wright az A70-en utazott Edinburgh külvárosából Tarbrax felé, amikor valami váratlan megállította az autójukat. Elmondásuk szerint egy nagyméretű repülő tárgyat láttak, de ezt követően semmire nem emlékeznek, két órányi idő esett ki az életükből. Először nem mertek beszélni róla, de mivel szerettek volna választ találni az esetre, nyilvánosságra hozták.

Annak érdekében, hogy megértsék a történteket, bevállaltak egy regressziós hipnózist, amely során a felszínre hozhatták az emlékeiket. A hipnózis alatt azt mondták, felemelték őket az űrhajóra, megvizsgálták őket és idegenszerű lényekkel kommunikáltak.

Gorebridge-i találkozás

A Falkirk-háromszögtől keletre fekszik Gorebridge, a kis bányászfalu, ahonnan számos jelentés érkezett már idegennek vélt tevékenységről. A legtöbb esetet a falu egyik elhagyott szénbányájához kötik. Ketten épp karácsonyfának alkalmas fenyőket vágtak ki a közelben, amikor állítólag megpillantottak egy világító, némán lebegő tárgyat a fák felett. 

Nem sokkal később újabb világító fényeket láttak a bánya felett, aznap éjjel jó néhány haszonállatnak nyomtalanul nyoma veszett. Több szemtanú vallomása szerint a nyomozást a bányánál kellett volna lefolytatni, de ismeretlen okból a helyi polgármester úgy döntött, nem tesz semmit, így a rejtély megoldatlan maradt. 

Egy erdész azt állította, verekesébe keveredett a földönkívüliekkel

Az egyik legismertebb skóciai UFO-találkozás 1979-ben történt, ez volt a híres „Robert Taylor-incidens”. A West Lothian állambeli Livingston melletti Dechmont Woodsban egy erdész dolgozott, amikor állítólag egy UFO-val került kapcsolatba.

Amikor Taylor hazatért az útjáról, a ruhája szakadt volt, a combján és az állán pedig horzsolások voltak. Az erdész azt mondta, egy „repülő korongra” próbálták felrángatni, de ellenállt. Sérüléseire a rendőrség azt mondta, közönséges utcai támadásból erednek és nyomozni kezdtek az elkövetők után, de eredménytelenül.

1979 óta számos megmagyarázhatatlan eseményt észleltek West Lothian égboltján, mint például narancssárga villogó fényeket, háromszög alakú piros fényeket és voltak, akik lebegő, örvénylő tárgyat is láttak.

Forrás: ParkDeanResorts

 

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa