Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Kleopátra sírja megvan, de oda ember nem juthat be
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Piramisok Világa
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A világ egyik leghíresebb uralkodónőjének már régóta keresik a sírját, a szakértők igen sommás megállapításra jutottak.

Az ókori történelem egyik legismertebb uralkodónője Kleopátra volt, akit egykor az ókori világ legszebb nőjének is tartottak. Legendája pedig elképesztő erővel hatott az utókorra is, így pedig nem csoda, hogy filmek garmadája örökítette meg a gyönyörű és elszánt uralkodónő életét, aki a világ egyik legnagyobb birodalmával is dacolt,

és ez lett a végzete is.

Az egyik leghíresebb megformálója a filmvásznon a tündöklő szépségű Elizabeth Taylor volt még 1963-ban, amikor Hollywood ontotta magából az ókori birodalmakkal foglalkozó filmeket. 

Grandiózus vállalkozás volt, amely igazi művészi megvalósítást kapott, nem csoda, hogy az 1963-as Kleopátra-film a mai napig elbűvöli a nézőket.

A film egyik ikonikus jelenete az, amikor Kleopátra megérkezik Rómába:

A sír megvan, ámde...

Időszámításunk előtt 69-ben született, és időszámításunk előtt 30-ban halt meg. Felvilágosult uralkodónő volt, a híres Ptolemaiosz-dinasztia egyik képviselője az egyiptomi piramisok árnyékában, egyúttal a hellenisztikus világ egyik fontos pártfogója. Rendkívüli ügyesen bánt a szavakkal, meggyőzőerejéről is számos legenda maradt fent, nem is csoda, hogy nagyon jól lavírozott a hódítók árnyékában, és sikerült megőriznie egyiptomi trónját is.

A királynő romantikus kapcsolatot ápolt kora legerősebb és legbefolyásosabb férfijaival is, így Julius Caesarral és Marcus Antoniussal is. Utóbbival pedig haláláig együtt voltak.

A sírját már régóta keresik, nagyon sok felfedező szinte az egész életét áldozta azért, hogy a nyughely nyomára bukkanhasson. Ám sokan tudni vélik, hogy minden hiába lehet a nagy vállalkozások közepette. A sír ugyanis egyes szakértői vélemények szerint mára megközelíthetetlenné vált, oda ember nem léphet be sohamár.

Zahi Hawass, a legelismertebb egyiptomi régész szerint ugyanis a sír az uralkodónő egykori palotája mellett lehet. A bökkenő pedig az, hogy ez a terület már nagyon régóta víz alatt van. A régész szerint ez az oka annak is, hogy ezidáig nem találták meg, nem nyitották ki, bármennyire is intenzíven keresték azt a kalandvágyó felfedezők, régészek és szakértők.

Így néz ki az a hely, ahol Kleopátra sírja is lehet:

(Forrás: The Sun)

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa