Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Fény derült a Reszkessetek, betörők! eddig megmagyarázatlan rejtélyére
Borítókép:  Profimedia
Nagy Kérdések
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A Reszkessetek, betörők egyik nagy kérdése nézők millióit tartotta eddig kétségek közt.

A Reszkessetek, betörők! című amerikai vígjáték igazi karácsonyi klasszikus, ám mindig is volt egy nagy rejtély a filmben, ami lassan végre megoldódni látszik. A filmet 1990-ben mutatták be és még ma is imádják a nézők. Nincs olyan, aki ne tudná, hogy a fikciós történet első része Kevin (Macaulay Culkin) karácsonyának eseményeit mutatja be, miután a szülei Párizsba utaztak vakációzni és őt otthon felejtették. 

McCallisterék a film szerint rendkívül gazdagok, egy hatalmas házban élik kissé ellentmondásos életüket Illinoisban. Peter (John Heard) és Kate McCallister (Catherine O'Hara) öt gyermeket nevelnek, a karácsonyi film egyik legnagyobb rejtélye azonban az, hogy honnan van pénzük a nagy házra és miből engedhetik meg maguknak, hogy Európa egyik legdrágább városában töltsék az ünnepet. 

Mint sok más film, a Reszkessetek, betörők! is egy regény alapján készült. A kötet feltárja a McCallister-szülők munkáját, ami magyarázatot adhat a jómódra.

Eszerint az apa prominens üzletember, míg az anya divattervezőként dolgozik.

A filmben viszont kiderült, hogy Kevin szülei nem fizették ki a drága karácsonyi utazásukat, erre Kate a film elején tesz egy utalást: Peter testvére, Rob McCallister állta az első párizsi utazást.

A Reszkessetek, betörők 2. is egy drága családi utazással indul.

A második részben azonban a szülők megengedhettek maguknak egy drága tengerparti utazást a gyerekekkel közösen, habár a film cselekménye szerint Kevin véletlenül New Yorkban köt ki, nem pedig Floridában, ahová karácsonyozni indultak. 

Hozzáértők szerint az Egyesült Államokban a szülők foglalkozásával járó éves bevétel rendkívül széles skálán mozog.

A „divattervező” sok mindent jelenthet, akár egy világhírű szakemberre is utalhat, aki nemzetközi divatesemények díszvendége. A Salary.com szerint ma egy divattervező az USA-ban akár évi félmillió dollárt is kereshet.

Az „üzletember” még kétértelműbb, de ezzel a hivatással Amerikában a 90-es években, könnyen milliókat kereshetett a családfő. A Washington Post 1994-es cikke szerint egy közepes bróker évente 200 000 dollárt keresett, sokan pedig 5-15 millió dollárt is kaszáltak. 

Tehát Peter valószínűleg 5 millió dollárt vagy többet keresett, tekintve, hogy „prominens” üzletembernek nevezték a filmben. Így akár a felesége fizetése nélkül is szert tehetett egy akkora házra, mint a McCallister rezidencia, és a puccos családi nyaralás is beleférhetett.

Forrás: Screenrant

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa