Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Nevetséges törvények, amiket be kell tartani Amerikában, Clint Eastwood is kiakadt az egyiken
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Különös törvények minden amerikai államban vannak, habár az egyiket Clint Eastwood polgármesterként visszavonta.

A Nevetséges törvények első része után, folytatjuk az Egyesült Államokban ma is érvényben lévő agyament törvények sorozatunkat. Hawaiiban például az emberek nem tehetnek érméket a fülükbe, ezt a szabályt Kamehameha király léptette életbe még 1847-ben. Texasban pedig tilos emberi szemet eladni, habár nem tudni, akar-e szemgolyóval kereskedni bárki is.

A Utah állambeli Loganben a nőknek tilos káromkodniuk

Állítólag számos Utahba érkező turista arról faggatja a helyieket, hogy valóban csak a férfiak káromkodhatnak-e, a nők pedig nem? Ha ez igaz lenne, akkor jogosan lehetne a helyi vezetőket szexizmussal vádolni. A rejtély kiderítésének céljából a The Herald Journal átkutatta Logan város minden rendeletét, de semmit sem talált erre vonatkozóan.

Ez persze nem zárja ki, hogy a törvény valamikor valóban létezett, csak már visszavonták. Egyesek szerint semmi meglepő nem lenne a káromkodási tilalomban, Utah-ban ugyanis a lakosok 51 százaléka mormon, és a vallásuk megtiltja azt is, hogy a plébánosok a kávét, teát vagy alkoholt fogyasszanak, a hívőknek nem lehet tetoválásuk, és a nők nem hordhatnak nadrágot a templomban.

Alaszkában tilos a kengurut vinnia a borbélyhoz

Az alaszkai törvényalkotók sem mentek a szomszédba egy-két furcsa döntésésért, melyek persze valahol, valamikor precedensértékűek voltak. Az északi államban legálisan lehet medvére vadászni, de tilos felébreszteni egy alvó medvét vagy lefotózni. Tilos rénszarvas vadászat közben egy másik ember fülébe súgni valamit, ahogy törvény tiltja azt is, hogy valaki kengurut vigyen be egy borbélyhoz vagy fodrászatba.

Arizónában nem aludhat szamár a kádban

Arizóna államban a szamarak nem aludhatnak fürdőkádban és tilos tevékre vadászni. A 18 év feletti férfiak és nők számára tilos nyilvános helyen mosolyogni, ha egynél több foguk hiányzik. De vizet bárki kérhet egy másik embertől, törvény tiltja ugyanis, hogy visszautasítsák a kérést. 

Az arizónai Mohave megyében egy rendelet kimondja, hogy akit szappanlopáson kapnak, addig kell mosakodnia vele, amíg el nem fogy.

Kaliforniában is vannak őrült törvényi előírások

Aki már egy ideje Kaliforniában él, meg sem lepődik, ha meghallja, hogy a Riverside megyei Blythe városkában csak az viselhet cowboy csizmát, akinek legalább két saját tehene van.

Kevesen tudják, de a híres amerikai színész, Clint Eastwood egy apró kaliforniai kisvárosban, Carmenben lakott, ahol egy időben polgármester is volt. Szerették a helyiek, és nem csak azért, mert eltörölte azt a nevetséges rendeletet, amely megtiltotta a fagyizást a járdán állva. Azt a szabályt azonban meghagyta a négyszeres Oscar-díjas rendező, amely megtiltja, hogy bárki is megakadályozzon egy gyereket abban, hogy játékosan ugráljon a víztócsákban.

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa