Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Az amerikaiak megöltek valami nagyon furcsa állatot, fotó is készült a lényről
Borítókép:  Pinterest
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A 19. századi amerikai polgárháborúban készülhetett a kép az esetről, de sokan kételkednek a valódiságában.

Időről-időre felbukkan az interneten egy régi, megsárgult fotó, amelyen amerikai katonák pózolnak egy különös állat teteme körül. A képen hat polgárháborús amerikai katona áll, puskával a kezében, a lábuknál pedig egy gigantikus, meghatározatlan lény fekszik, amely leginkább egy repülő dinoszauruszra, a pterodaktiluszra hasonlít.

Az állat lenyűgöző és félelmetes méretével, félig felemelve és elfordítva hever a földön A képet azon elmélet szószólói népszerűsítik a legagresszívabban, akik szerint a Föld jóval fiatalabb, mint azt a tudósok megpróbálják elhitetni velünk. A konteó legelszántabb képviselői, Jon Whitcomb és Clifford Paiva szerint a bolygónk mindössze 6000 éves.

A mélyen vallásos csoport másik alapvető állítása az, hogy a dinoszauruszok nem évmilliókkal ezelőtt, hanem a közelmúltban éltek, és az utóbbi évtizedekben megtalált csontok a bibliai özönvízben elpusztult állatok maradványai. Álláspontjuk szerint mivel a Föld még fiatal és a Biblia is szó szerint és teljesen igaz, lehetséges, hogy egyes dinoszauruszok életben maradnak.

Whitcomb kiadott egy 116 oldalas könyvet is erről, amelyben leszögezi, hogy a fotó valódi és egy nemrég elhunyt pterodaktiluszt ábrázol. Legfőbb érve, hogy a fénykép már régebb óta létezik, mint a digitális képszerkesztő szoftverek, tehát nem lehet hamisítvány.

Való igaz, a fénykép interneten megtalálható összes verziója túl alacsony felbontású ahhoz, hogy pontos megállapításokat tegyünk a valódiságával kapcsolatban. 

A kép eredetiségét firtató szkeptikusok szerint gyanús az is, hogy a fotó rettenetesen rossz állapotban van. A szélei tépettek, a kép megsárgult, a felületén foltok vannak, holott a legtöbb polgárháborús kép jó állapotban maradt fenn. Azonban tény az is, hogy a korabeli fényképészeti technika fejlettségét idézi a fotón megfigyelhető kontraszt és az élesség, illetve nem találtak eddig olyan fotókat, melyekről összemontírozhatták volna a képet.

Amatőr kutatók is vizsgálták a képet és a polgárháborús egyenruhákat közelebbről megnézve két dolgot is találtak, ami nem stimmel. A fotón a katonák négyszögletes tiszti övcsatokat viselnek, de a katonák ruházata és felszerelése elárulja, hogy egyikük sem tiszt, így csak ovális övcsatot hordhatnának.

Ezenkívül az uniós katonák kaptak egy vaskos bőr tölténydobozt is a puskájuk mellé, amely 40 töltényt tartalmazott. Ezt a jobb oldalon, a csípőjük hátsó részén viselték egy széles bőrszíjjal, amit a bal vállukon vetettek át. A szíjon, a mellkas közepén volt egy kerek sárgaréz lemez, ami egy sast ábrázolt. A képen látható hat katona közül négynek van ilyen szíja, de egyikük sem úgy hordja, ahogyan azt egy katonának kellene. 

Forrás: Skeptoid

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa