Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Az ókori Egyiptomból érkezett egy angol nő, és ezt meglehetősen nehéz megcáfolni
Borítókép:  Profimedia
Piramisok Világa
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A lélekvándorlás valóban létezik – erre szolgál bizonyítékul egy angol nő esete, aki egészen döbbenetes tényekkel szolgált az ókori Egyiptomról.

A lélekvándorlás (reinkarnáció) gondolata több vallásban is megjelenik. Világszerte sokan hiszik tehát, hogy halálunk után a lelkünk átköltözik egy másik testbe, és új életet kezd más fizikai formában. De van-e erre konkrét, meggyőző bizonyíték?

Ha az 1904-ben Londonban született és 1981-ben Abüdoszban elhunyt Dorothy Louise Eady sorsát nézzük, akkor mindenképpen. A nemcsak szép, de okos angol hölgy ugyanis azt állította, hogy egy ókori egyiptomi papnő reinkarnációja, akit I. Széthi fáraó a Krisztus előtti 13. században elcsábított, sőt állapotos lett tőle. Amikor erre fény derült, a nő öngyilkos lett.

Egy ilyen történetet egy „átlagos csaló” is ki tudna találni. Dorothy azonban számos meghökkentő, régészeti szempontból is érdekes és újszerű felfedezéssel bizonyította, hogy

valóban az ókori Egyiptom lakója volt hajdan.

Nem ezzel a fantasztikus képességgel született, akkor történt vele valami, amikor 3 évesen lezuhant a házuk lépcsőjének tetejéről. A kiérkező orvos halottnak nyilvánította, de amikor nem sokkal később visszament a kislányhoz, döbbenten vette észre, hogy az úgy játszogat, mintha mi sem történt volna. Ekkor költözött bele a másik lélek? Hátborzongató feltételezés…

Dorothy kicsit már idősebben akkor döbbentette meg a szüleit, amikor a British Múzeumban közösen meglátogatták az egyiptomi kiállítást. A lány rögtön otthonosan érezte ott magát, régi ismerősökként köszöntötte a múmiákat, és néhánynak még a lábát is csókolgatta. A kutatók próbára tették, és egészen elképedtek azon, milyen gyorsan képes felfedni a hieroglifák jelentését.

1931-ben a különleges nő feleségül ment egy egyiptomi férfihoz, és Kairóba költözött. A fiukat Széthinek nevezték el, Dorothyból pedig ekkor lett Omm Sety (vagyis Széthi anyja), és már így vált világhírűvé.

Feljegyezték róla, hogy tulajdonképpen sohasem tévedett, valóban otthonosan igazodott el az ókori Egyiptom világában, mindenféle előképzettség nélkül. Egyszer egy frissen felfedezett helyre vitték el, és ő ott is pontosan azonosította az egyes helyiségeket, amire nem lehetett más magyarázatot adni, mint azt, hogy

korábban már tényleg járt ott – de nem a mi korunkban.

Omm Sety azt mondta, hogy tudása egy különös, rejtélyes alaktól származik. Hor-Ra éjszakánként kereste fel, és ráparancsolt, hogy írja le, amit diktál neki. A nő szerint Hor-Ra valójában I. Széthi szelleme lehetett.

Omm Sety betartotta az ősi egyiptomi szokásokat, reggel és este Abüdoszban templomba járt, régi imákat mormolt. Ozirisz és Ízisz születésnapján egyfajta böjtöt tartott, illetve sört, bort, kenyeret vitt az istenek részére.

A jóslatai közül csupán egy körül van nagyobb bizonytalanság. Az 1970-es években kinyilatkoztatta, hogy pontosan tudja, merre van a legendás Nofertiti királyné sírja. Szerinte egészen közel Tutanhamon végső nyughelyéhez, ám a kutatók arra egyelőre nem bukkantak rá. De ki tudja, mit hoz még a jövő?

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa