Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Ezzel a trükkel hamarabb feltöltődik a telefonod, próbáld ki, ha sietni kell
Borítókép:  Profimedia
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A mobiltelefonok legnagyobb baja, hogy folyton lemerülnek, a töltési idő azonban lerövidíthető.

Szakemberek szerint az egyik legnagyobb technológiai innováció az lenne, ha feltalálnák a kutatók azt az akkumulátort, amit nem kell tölteni. A mobiltelefonok aktív használat mellett egy nap alatt lemerülnek, ilyenkor muszáj egy olyan helyet keresni, ahol töltőre tehetjük az eszközt. Emellett van a másik két kézenfekvő megoldás: folyton magunkkal cipelünk egy powerbankot vagy egy előre feltöltött pótakkumulátorral készülünk. 

Ma már kapható napelemes akkutöltő is, ha a természetbe megyünk, ezzel is próbálkozhatunk. Igaz, felhős időben az egyébként is nagyon hosszú töltési idő még hosszabb lesz. 

A legtöbb mobilhasználó pedig szeretné, ha mielőbb feltöltődne a lemerült akksi, nekik adott tippeket egyelektromos eszközökkel foglalkozó szakportál. A cikk szerint hamarabb újratöltött lesz az okostelefon akkumulátora, ha repülő üzemmódba kapcsoljuk, mielőtt a hálózatra tennénk. Így a telefont nem lassítsa le a folyamatot azáltal, hogy folyamatosan energiát éget a mobiltelefon-tornyokhoz való csatlakozással és a tartózkodási hely meghatározásával. 

Annak ellenére, hogy a legtöbb mobil ma már rendelkezik olyan funkcióval, hogy a helykoordinátákat a mobiltelefon-hálózat alapján adja meg és nem pedig a műholdak segítségével számítja ki, a funkció még mindig sok energiát használ.

A repülő üzemmód aktiválásakor a készülék minden vezeték nélküli kommunikációs blokkol, azaz sem a Bluetooth, sem a Wifi, sem a hívás/fogadás nem működik. A zenehallgatást, vagy filmnézést viszont továbbra is használhatjuk, illetve az internetkapcsolatot nem igénylő alkalmazások is működnek mellette.

Így töltődik gyorsabban a telefon?

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyivel tart rövidebb ideig a töltés, ha repülő üzemmódban van a telefon? Nos, a tesztek szerint mindössze néhány percet (legfeljebb 10-11 perc) spórolhatunk így, habár sokszor ez is számít. Az előnyt azonnal el is veszíthetjük azonban, ha töltés közben zenét hallgatunk vagy letöltött videókat nézünk. 

Hogyan érdemes tölteni a telefont?

A leggyorsabb, ha kikapcsolt állapotban van a készülék és, gyorstöltőt használunk. A gyorstöltők használata azonban nem ajánlott túl gyakran, illetve abban az esetben, ha a készülék nem támogatja ezt a technológiát vagy idősebb két évesnél. Ilyenkor ugyanis a telep nagyon könnyen maradandó károsodást szenvedhet. 

A túltöltéstől azonban már nem kell tartani, a mai okostelefonok már autimatikusan megszakítják a töltést, ha elérik a 100 százalékot (egyes mobiloknál be lehet állítani, hogy a telep kímélése szempontjából már 80%-nál jelezzenek).

Mindent összevetve a legjobb, ha a készülékhez kapott telefonöltőt használjuk és amíg áram alatt van az eszköz, addig megpróbáljuk kidani a kezünk közül és valami mással lekötni magunkat.

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa