maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Profimedia
Maxinewz

Azt mondják, ha valami egyszer megtörténik, az lehet véletlen, de ami kétszer, annak már konkrét oka kell legyen.

A világ tele van bizarr eseményekkel és titokzatos történésekkel, amelyek látszólag dacolnak a realitással. Ezek a furcsa egybeesések legtöbbször a puszta véletlennek tulajdoníthatók, de néha úgy tűnik, utalnak valamire, csak nem jöttünk még rá. A hátborzongató jóslatoktól a látszólag egymáshoz nem kapcsolódó események rejtélyes párhuzamáiig ezek a rendkívüli esetek képesek rabul ejteni a képzeletünket, és megkérdőjelezik a körülöttünk lévő világ véletlenszerűségét.

2002-ben egy finn ikerpár mindkét tagja meghalt, de két külön balesetben, ugyanazon az úton, mindössze két órás különbséggel. A 70 éves testvérek mindketten bicikliztek, amikor elütötték őket. A hatóságok megdöbbenve tapasztalták, hogy a balesetek mindössze 1,5 kilométerre történtek egymástól, de szándékosságról szó sem lehetett a nyomozás eredménye szerint. 

A Hoover-gát áldozatainak bizarr egybeesése

Az amerikai Colorado folyót kordában tartó Hoover-gát építése összesen 112 munkás életét követelte, akik különböző balesetekben hunytak el. Az első munkás, aki az építkezés során meghalt, egy JG Tierney nevű férfi volt, aki 1922. december 20-án megfulladt a vadul hömpölygő vízben. A sors rémisztő fordulataként az utolsó munkás, aki a projekt során életét vesztette, JG Tierney egyetlen fia, Patrick Tierney volt, aki szintén december 20-án halt meg, 1935-ben.

Elválasztott ikrek párhuzamos élettel

A szétválasztott ikrek egyik leghíresebb esete Jim Lewis és Jim Springer nevéhez köthető, akik 39 évesen találkoztak először, miután a születésükkor más-más szülők fogadták örökbe őket. Mint utólag elmesélték, megdöbbentő hasonlóságok bukkantak fel az életükben. 

Először is mindkettőjüket Jamesnek nevezték el örökbefogadó családjaik, majd mindkettőnek Linda nevű felesége volt, de elváltak és újraházasodtak és minketten Betty névű nőt vettek el. További döbbenetes egybeesés, hogy fiaik neve is gyakorlatilag ugyanaz, James Allan és James Alan. 

A véletlenek még itt sem érnek véget a négy évtizedre elválasztott ikerpár esetében. Mindkettőjüknek volt Toy nevű kutyája, seriffként dolgoztak, és még nyaraltak is ugyanabban a floridai tengerparti városban.

I. Umberto király esete

1900-ban I. Umberto olasz király ellátogatott egy étterembe, ahol megdöbbenve tapasztalta, hogy a tulajdonos és ő közte mennyi hasonlóság akad. A két férfi ugyanazon a napon született, ugyanabban a városban. Mindkettőjüknek Margheritának hívták a feleségét, és mindkettőjüknek volt Vittorio nevű fia. 

Tragikus és egyben megdöbbentő fordulat, hogy az étterem tulajdonosa 1900. július 29-én meghalt egy lövöldözésben. Ugyanazon a napon, amikor I. Umberto királyt egy anarchista meggyilkolta.

  Paulstreet, közismertebb nevén Azahriah is foglalkozott a témával, amihez egy igazán videót is legyártott a népszerű énekes:

Forrás: Medium.com