maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Profimedia
Maxinewz

Joe Biden a gesztusai és a külseje alapján olyan, mintha nem is a Földről való volna, írta egy amerikai lap az elnökről.

Biden elnök beszéde, viselkedése és gesztusai egyre kínosabbak a demokraták körében, a New York Magazine egyik friss cikke szerint hanyatlását számos, ez elit körökből kikerült támogatója a családi titkaként emlegeti. Kiderült, hogy a 81 éves Biden nem emlékszik a régi barátai nevére, de egyesek szerint nem a memóriájával van baj, egészen másról van szó.

Az amerikai elnök Trump elleni vitában nyújtott, széles körben kritizált teljesítménye alapján sokan megkérdőjelezik az politikus alkalmasságát. A lap tudósítója, Olivia Nuzzi „A hallgatás összeesküvése Joe Biden védelmére” címet viselő komor írásához hónapokig gyűjtött anyagot.

Azt írta, „a Biden család régi barátai, akik névtelenül nyilatkoztak, megdöbbenve tapasztalják, hogy az elnök nem emlékszik a nevükre."

Joe Biden egy földönkívüli a New York Magazine újságírója szerint

Az egyik Fehér Házban tartott eseményén, Joe Biden egyszerűen nem ment oda a vendégekhez, és szárnyra kapott a pletyka, miszerint nem is maga az elnök van jelen. 

A riporter személyesen is találkozott az elnökkel és arra a megállapításra jutott, hogy olyan, mintha egy „rejtélyes entitás lenne egy sci-fi vagy horrorregényben”, és hozzátette, szerinte olyan, mint egy földönkívüli:

„Közelről nézve az elnök nem tűnik valódinak. Nem arról van szó, hogy öreg, mert mindenki ismer idős embereket, sőt, az uralkodó osztály nagy része öreg. De az elnök valami idegen lénynek tűnik, mintha nem a Földről való volna."

Az újságíró szerint 2020-ban jelentek meg az első jelek, az emberek azt hitték kozmetikai injekciók okozzák az elnök arcának elképesztő, hófehér simaságát. Vékony bőre ma már szorosan az arcára húzódik, szinte ráfeszül, napsütésben természetellenesen csillog. A szemei gyakran ​​félig csukva voltak és sötétebbnek tűnnek, mint egykor, ráadásul szinte sosem pislog, legalábbis ezt állapított meg sok órányi nyilvános esemény felvételeit megtekintése után az amerikai lap munkatársa.

Vannak bajok, de a Fehér Ház szerint degeneratív begetségről szó sincs

Köztudott, hogy Biden nem teljesen egészséges, az amerikai elnöknek szívritmuszavara van, ami ötszörösére növeli a stroke előfordulását, és megkétszerezi a szívroham vagy a demencia kockázatát.

Emellett súlyos problémái vannak az emlékezéssel is. Az NBC egyik cikke arról írt, hogy az elnök nem emlékszik pontosan arra az időre, amikor alelnökként szolgált, és nehezen tudja felidézni azt az időszakot, amikor néhai fia, Beau Biden elhunyt. Azonban amikor a sajtó erre rákérdez, az elnök dacosan és elutasítóan szokott válaszolni, mondván: „jó a memóriám”.

Arra a kérdésre, hogy az elnöknek van-e demenciája, Alzheimer-kórja vagy bármilyen más degeneratív betegsége, a Fehér Ház sajtófőnöke, Karine Jean-Pierre határozottan nemmel válaszolt.

Néhány hete nagyszabású könnyűzenei koncertet rendeztek a Fehér Házban, a lazán táncoló közönségből csak Joe Biden lógott ki. A kommentelők szerint elnök olyan volt, mint egy lassított a felvétel és mintha nem fogná fel, mi történik körülötte: