Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Zöld bundával született egy golden retriever, de úgy tűnik, kutya baja
Borítókép:  Profimedia
Rejtélyes Föld
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A kutya boldog és egészséges, pont olyan, mint a testvérei, leszámítva, hogy zöldebb náluk.

A golden retrieverbundája, ahogy a neve is mutatja, aranyló sárga, emellett puha és selymes. Kivéve, amikor zöld. Egy Shamrock névre keresztelt kölyök kutya – mi inkább a Hulk nevet adtuk volna neki – március 3-án született Floridában és a testvéreivel ellentétben az ő bundája nem halvány bézs színű, hanem inkább almazöld volt, miután világra jött.

A Pensacolában található Golden Treasures Kennel tulajdonosa nem sokkal a kis négylábú születése után kezdett el képeket és videókat közzétenni a kölykökről, a felvételek pedig vírusként terjedtek a TikTok-on. A több mint 8 millió alkalommal megtekintett videóban a kutya tulajdonosa azt mondta, Shamrock szerencsésnek érezheti magát és azt is elárulta, hogy mi okozta a különleges elváltozást.

A kölyök az anyja méhében biliverdinnel szennyeződhetett, ami a kutyák esetében nem is annyira ritka jelenség, ráadásul ártalmatlan állapot. Néhány hét után kopik a zöldes árnyalat, így történt ez Shamrock esetében is. Pár héttel a kutya születése után a zöld szín elkezdett halványulni, habár a tenyésztő szerint ezzel párhuzamosan a testvéreinél valamivel kisebb eb harcos személyisége is elkezdett kibontakozni.

 

A fajta szakértői szerint az ugyanabban az alomban született golden retrieverek akár többféle színűek is lehetnek, a testvérek színe a nagyon világos krémtől a gazdag aranyszínig változhat. (És persze átmenetileg zöld is lehet.)

Zöld kutya máskor is született már.

2012-ben a Daily Mail című lapban is megjelent egy cikk, amely egy zölden született kiskutyát mutatott be. 

„Először azt hittük, hogy ez csak a szülés miatt van és az anya lenyalja róla, de nem így történt”

– mondta a kétéves labrador gazdája, aki nyolc kiskutyát segített aznap a világra, köztük egy halványzöldet is. Amikor ez nem történt meg, egy kicsit megriadtunk, és elkezdtünk keresgélni az interneten. Kiderült, hogy nincs mitől tartanunk, ez előfordul a kutyáknál" – tette hozzá a gazdi.

2010-ben Sao Paolóban is szenzációt keltett egy zöld szőrű labrador kiskutya. Ám ahogy a későbbi esetekben, ezúttal is hamar véget ért a csoda, néhány héttel a születése után ugyanis minden kiskutya visszanyerte a bundája természetes színét.

Forrás: FoxNews, DailyMail

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa