maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Profimedia
Maxinewz

Gyerekeket használnak krononautákként, vagyis időutazókként az amerikaiak – állítja egy ügyvéd, aki nem tűnik sem őrültnek, sem szenzációhajhásznak.

Lehetséges utazni az időben, a múltba, vagy akár a jövőbe? A kérdés ősrégi, és úgy tűnik, immár nemcsak az emberiség régi, elérhetetlen vágyát tükrözi. Ha ugyanis hinni lehet egy seattle-i ügyvédnek, az amerikai kormányzat számára már régóta nem csupán a fantáziálgatás témakörébe tartozik ez a képesség.

A 62 éves Andrew Basiago azt állítja, hogy gyermekként (az 1960-as évek legvégétől) maga is résztvevője volt az úgynevezett Pegasus Projektnek. A megnevezés egy olyan technológiát takar, amelyet a legendás tudós-feltaláló Nikola Tesla ötlött ki, és a segítségével

valóban megvalósítható az időutazás.

Basiago elsőként 7 esztendősen találkozott a titokban tartott időgéppel, és egészen 12 éves koráig résztvevője maradt az azt használó titkos amerikai kormányzati projektnek. A Tesla-féle teleporter segítségével visszatért például 1863-ba, hogy szemtanúja lehessen Abraham Lincoln híres gettysburgi beszédének.

Erre az ominózus év novemberének 19. napján került sor, az ütközetben elesett katonák temetőjének felszentelésekor. Lincoln híres szónoklatában az általános jogegyenlőség és szabadság kivívását hirdette meg polgárháborús célként.

A Pegasus Projektben azért használtak gyerekeket, mert az ő személyük aligha vált ki érdeklődést a felnőttek körében, csöppenjenek bármilyen korba is. Míg egy idegen felnőtt alighanem rögtön magára vonná a környezete figyelmét. Ráadásul a gyerkőcök állítólag sokkal jobban alkalmazkodnak ahhoz a feszültséggel teli állapothoz, amit a múlt, jelen és jövő közötti utazás kivált az emberből.

Bosiago tehát egy volt az időutazók közül, és ránézésre nincs is okunk kételkedni a szavaiban. Megbecsült ügyvéd, és tagja a Mensa nemzetközi egyesületnek, amely a magas intelligenciájú embereket kívánja összefogni.

A férfi – elmondása szerint – 1865-ben ott volt a washingtoni Ford Színházban is, ahol Lincolnt meggyilkolta egy merénylő. Többször is visszaküldték, mert a kísérletet végzők kíváncsiak voltak arra, hogy a gyermek többszöri felbukkanása befolyásolja-e az eseményeket, ám

az elnök mindannyiszor belehalt a sérüléseibe.

A teleporter nevű készülék leírását állítólag Nikola Tesla New York-i apartmanjában találták meg az amerikai hatóságok a feltaláló 1943-ban bekövetkezett halála után. Andrew Basiago 2016-ban elindult az amerikai elnökválasztáson is, és bár nem nyert, úgy tudja, hogy 2028-ig megszerzi az elnöki vagy legalább az alelnöki pozíciót.