maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Maxinewz

Talán Berki Sára lenne, ha Magyarországon élne a távoli ország egyik legígéretesebb fiatal énekesnője.

Magyarokat mindenhol találunk a nagyvilágban, ez már azóta bizonyos, hogy Hollywood több aranykorát is olyan hírességek fémjelezték, mint Kertész Mihály, Rózsa Miklós, Adolph Zukor vagy Tony Curtis – de a sor még a végtelenségig folytatható.

Magyarországról származó ősökkel büszkélkedhet alighanem az ausztrál Sara Berki is, akinek nemcsak a családneve árulkodó, de az is, hogy a keresztnevét az angolszász világban szokásostól (Sarah) eltérően „h” nélkül írja.

A 27 éves szőkeség sajnos nem sokat árul el honlapján a felmenőiről, ő maga pedig már a kontinensnyi ország keleti partján, Bundabergben született. Ausztráliában az egyik legprofibb és legizgalmasabb fiatal énekesként tartják számon, aki

a country műfajában tör egyre magasabbra.

A countryzene arrafelé legalább olyan népszerű, mint az Egyesült Államokban, bár elemzők fontosnak tartják kiemelni, hogy attól eltérő módon fejlődött. Hatott rá a kelta és angol folk, de az úgynevezett „bush ballad” is, amely az ausztrál bozótvidék életéből meríti szereplőit és témáit.

Nem ciki countryénekesnek lenni Ausztráliában, különösen úgy, hogy Sara a műfaj modernizált változatát gyakorolja. Népszerűségére és elismertségére utal, hogy sportesemények egyfajta felvezető szereplőjének is gyakran meghívják.

Eddig a lánynak kilenc albuma jelent meg, mindegyiken saját szerzeményű dalok találhatók. Több millió letöltést sikerült elérnie velük, és már értékes díjakat is nyert. 2023-ban az egyetlen női előadó volt, akinek három száma is szerepelt a KIX Country rádió Top 50-es listáján.

Ebben a videóban egy jól ismert nótát (magyarul: Országút, vigyél haza) énekel a hálás közönségnek: