Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Magyar szót üvöltöznek az amerikaiak sportolás közben, így üdvözlik egymást, és akkor is ez jön, ha pontot szereznek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Csupa Magyar
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

Minden egy filmmel kezdődött, majd valósággá vált.

Minden még a 2000-es évek elején kezdődött, amikor a limonádé könnyedségű Hé haver, hol a kocsim? című alkotás kijött, és a mozikban nagyon könnyed sikert aratott. A film egy tipikus stoner alkotás, amely tényleg tökéletes egy chillező estéhez. Csak dőljünk hátra, és élvezzük Ashton Kutcher, illetve az Amerikai pitéből ismert Stifler, azaz Seann William Scott fura kalandjait,

amelyben elég sok magyar utalás van.

Elég legyen csak azt mondani minden szpojler nélkül, hogy a film végkifejlete az, hogy egy magyar találmánnyal állják útját a Földet végveszélybe taszítani akaró földönkívüli idegen inváziónak.

A film végkifejlete ez, az alapkonfliktus azonban az, hogy egy igazán képszakadós éjszaka után hőseink nem emlékeznek semmire, főleg nem arra, hogy hol az autó, amelyben a barátnőiknek szánt meglepetés van.

A kocsiért indul a hajsza, majd feltűnnek a fura barátok és ellenségek a horizonton.

A filmben tehát a Rubik-kocka mellett fontos szerepet kap egy magyar név is, hőseink mellé ugyanis becsatlakozik egy UFO-hívő szekta is, a Zoltán-szekta, akik egy különös kézmozdulattal köszöntik egymást. Az egyezményes jel pedig a szekta vezetőjére, Zoltánra utal, akit a filmben az ikonikus Hal Sparks játszik. A 2000-as években a film számos kis momentuma lett a popkultúra szerves része, így ez a zoltános üdvözlés is.

A Pittsburgh Pirates baseball-csapat tagjai együtt megnézték a filmet még a 2010-es években, és nagyon megtetszett nekik ez az egyezményes jel, nem is telt el sok idő, mígnem a pályán kezdték ezt használni pontszerzéskor, így pedig hamar átragadt a szurkolókra is a különleges szokás, amelynek keretében egy magyar nevet is üvöltöztek tehát a meccsen.

Aztán fura dolog történt, a csapat szekere nagyon megindult, így ezt a sikerszériát rögtön hozzá is kapcsolták a zoltánozáshoz. Kapott tehát egy extrát a hóbortnak indult, ám egyre inkább kabalává váló zoltánozás. Majd még az is megesett, hogy a Hé haver, hol a kocsim? című film Zoltánja is kilátogatott a meccsekre.

Ilyen volt tehát a zoltánozás Pittsburghben:

(Forrás: Wikipedia)

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa