Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Egy férfi sem tudja a választ: ezért van zseb a bugyikon a legintimebb területen
Borítókép:  Profimedia
Csupa Magyar
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A bugyi rejtelmeiről rántjuk le a leplet, kiderül, miért van zseb a női fehérneműk belsejében.

A bugyikon, pontosabban fogalmazva a bugyiban található kis zseb főként praktikus és higiéniai célt szolgál és nem arra való, hogy rúzst vagy aprópénzt rejtegessenek benne a nők, ahogy azt egyes férfiak képzelik. 

A kis zseb egy extra bélés, amit még a legkényesebb selyemből készült fehérneműk esetében is pamutból varrnak, három oldalról rögzítve az anyaghoz, mint bármilyen más zsebet. Elsődleges funkciója, hogy légáteresztőbbé teszi a bugyit, csökkentve így a fertőzések kockázatát.

A mindennapos higiénia mellett a kényelem is fontos a nők számára, ez az extra réteg komfortosabbá teszi az alsónemű viselését, amennyiben megfelelő helyre varrták azt.

Kevesen tudják ezt is, de sok nő azért kénytelen kidobni akár a legdrágább bugyiját is, mert az elkészítése során nem a megfelelő helyre került a zseb, vagy túl sok anyagot használtak és mozgás közben kellemetlenül összegyűrődik az anyag.

Azok a nők, akik szeretnek farmerben járni, jól tudják, hogy a legintimebb részen kopik ki először a nadrág és ugyanígy a fehérnemű is. A gyártók célja a kis zsebbel, hogy erősítsék a bugyi azon részét, amely gyorsabban jobban kopik a mindennapi használat során.

Természetesen a fürdőruhán és a bikini alsón is ugyanúgy megtalálható a zsebecske. Itt azonban érdemes felhívni a figyelmet egy kellemetlenségre, ami sok nőt bosszanthat. A homokos tengerparton a sekély vízben lazítva ugyanis könnyen telemehet homokkal ez a zseb, ami igen kellemetlen érzés, ráadásul megszabadulni sem könnyű a “csomagtól” nyilvános helyen. Ezért vannak, akik nyaralás előtt maguk veszik kézbe a dolgot és tű, cérna segítségével, néhány öltéssel bevarrják a zseb nyílását. 

Nőgyógyászok szerint sokkal kevesebben fordulnának különböző hüvelyi fertőzésekkel orvoshoz, ha vásárláskor megnézné minden nő, hogy milyen anyagból készült a zseb a bugyin.

Az olcsóbban kapható fehérneműk esetében ugyanis előfordulhat, hogy nem természetes pamut, hanem más anyagból, példáuk szatén vagy nyleon felhasználásával varrják duplán az adott részt. Ebben az esetben olyan nyirkos, zárt közeg jöhet létre az intim területen, amely kedvez a kórokozók szaporodásának, így húgyúti fertőzés, hüvelygomba vagy bakteriális vaginózis is nagyobb valószínűséggel jelenhet meg. 

Éjszaka viseljünk-e bugyit?

Van, aki aludni sem tudna bugyiban, másoknak semmilyen kellemetlenséget nem okoz. Szakemberek szerint az, aki hajlamosabb a fertőzésekre, éjszakára ne húzzon alsóneműt. 

„A nők számára nem tanácsos szűk fehérneműben aludni, mivel megakadályozza az érzékeny szeméremtest bőrének szellőzését, ami növelheti a bakteriális vaginosis kockázatát”

– javasolja Saurabh Phadnis, a londoni nőgyógyász. 

Forrás: Soma.com

Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa