maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Maxinewz

A Rudloe-kastélyról keringő pletykák a helyiek egy része szerint kitaláció, pedig bizonyíthatóan van alapja.

Rejtélyes ódon épület borzolja a kedélyeket az angliai Wiltshire-ben. A Rudloe-kastélyról jelennek meg olyan hírek, mely szerint ez lenne a brit UFO-észlelésekkel kapcsolatos vizsgálatok központja, amit egy 2010-ben nyilvánosságra került, titkosított kormányzati akta is bizonyít.

A dokumentum szerint zárt ajtók mögötti egyeztetések folytak a kastély alatti komplexummal kapcsolatban, aminek részleteit nem kívánták a nagyközönség elé tárni. Tony Pierce a kastély közelében él, nyugdíjas üzleti tanácsadóként keresi a kenyerét és azt mondja, tinédzser kora óta él a városban, azóta mindenféle történetet hallott a helyről.

„Összeesküvés-elméletek, UFO-teóriák és mindenféle elképesztő történetek terjedtek már itt, az emberek próbálták bebizonyítani, hogy valami rossz dolog zajlik az épület alatt” 

– mondta a Sun-nak a férfi, aki azonban szkeptikus, szerinte minden ilyen kitalált sztori a hidegháború terméke volt, amikor azt próbálták kitalálni a katonai vezetők, hogy hová menekítsék az embereket, ha katasztrófa történne.

„Minden más abból a paranoiából fakad, ami akkor tört elő az emberekből, amikor valamiről nem tudnak semmi biztosat. Ha valóban földönkívüliek vannak azokban az alagutakban, akkor az én nevem Winston Churchill" – nyilatkozata a nyugdíjas.

Tény azonban, hogy a helyszínen, mintha megállt volna az idő. A 30 hektáros területen jelenleg roskadozva, kitört ablakokkal áll 40 előregyártott elemekből összetákolt épület és raktár. A egykori főbejárati kapukon rozsdás tábla hirdeti: Privát terület, belépni tilos!

Egyre több amatőr felvétel készül a titokzatos angol kastélynál

A helyet 2000-ben zárták be és az elmúlt több mint két évtizedben a természet elkezdte visszafoglalni, ami miatt kísértetissé vált. A közelben lakók szerint nem csoda, hogy az UFO-hívők elkezdtek felbukkanni a környéken, emiatt panaszt is tettek az önkormányzatnál. 

Kiderült, hogy egyre többen utaznak a Rudloe-kastélyhoz, videókat készítenek magukról, ahogy betörnek a lezárt területre, a felvételeket aztán feltöltik a YouTube-ra és úgy viselkednek, mintha egy titkos, földönkívüli technológiát rejtegető kormányzati bázison nyomoznának. 

Az egyik ilyen feltöltött videó készítői szerint az épületben a padlótól a plafonig érő szekrényekben tárolják azokat az UFO-dokuemntációkat, amelyeket sosem hoztak nyilvánosságra. Az online amatőr filmek mellett az Ancient Aliens című amerikai televíziós sorozat is készített egy epizódot a témában.

Az ingatlan alatt valóban épült egy titkos földalatti bázis a múlt században

A kastélyt eredetileg a légi minisztérium vásárolta meg 1941-ben, és a második világháborús Vörös Hadsereg Frakció (RAF) parancsnoki központja volt. Később egy földalatti műveleti helyiséget építettek a közelében. 

A hidegháború tetőpontján, az 1950-es évek végén egy nagyobb, titkos földalatti város épült is épült nagyjából 100 méterre a kastélytól, amit szintén a felszín alatti folyosók kötnek össze egymással.  A hatalmas földalatti komplexumot úgy tervezték, hogy nukleáris csapás esetén akár 4000 központi kormányzati alkalmazottat és a királyi család tagját is biztonságosan elhelyezhessék benne.

A háború után a Rudloe-kastély a RAF kémelhárítási műveletekkel foglalkozó titkosszolgálatának és a rendőrség főhadiszállása lett. Emellett részt vett az Egyesült Királyság katonai kommunikációs műholdrendszerének működtetésében is, és otthona lett a Flying Complaints Flightnak, amely a RAF bázisairól gyűjtötte össze az UFO-észlelésekről szóló jelentéseket, és továbbította azokat a minisztérium főhadiszállásának.

A feloldott iratok azt mutatják, hogy az 1950-es években a miniszterek heti jelentéseket küldtek az UFO-észlelésekről egy titkosszolgálati vezetőkből álló bizottságtól.

Az iratok először nyilvánosságra kerültek, majd eltűntek

Winston Churchill annyira aggódott az UFO és a RAF bombázói közötti találkozás miatt, hogy elrendelte, hogy legalább 50 évig tartsák titokban az iratokat a tömegpánik elkerülése érdekében.

A jelentések egy 1974-es „Welsh Roswell”-nek nevezett incidensről is beszámoltak, amikor a lakosság riadót fújt, miután fényeket láttak az égen, és remegést éreztek a földben.

Egy másik, a „rendleshami incidens” néven ismert hírhedt találkozás során három, a suffolki RAF Woodbridge-nél dolgozó amerikai tiszt azt állította, hogy egy „háromszög alakú hajó” szállt le a szomszédos erdőben 1980. december 26-án a hajnali órákban.

Évekkel később kiderült, hogy az incidensről szóló titkosszolgálati papírok eltűntek.

A titokzatos területrül drónfelvétel is készült nemrég:

Forrás: TheSun