Maxi Newz
Keresés
Menü megnyitása
Mire való a nyalószőnyeg és miért őrülnek meg érte egyre többen?
Borítókép:  Profimedia
Nagy Kérdések
Kategória fejléc
Maxi Newz
Megosztás
Másolás

A nyalószőnyeg egy nagyszerű találmány és világszerte egyre népszerűbb.

A nyalószőnyegért egyre többen rajonganak, ami nem is csoda, hiszen valóban nagyszerű találmány. Persze nem egy hangzatos elevezésű szexjátékról van szó, a terméket a kutya- és macskatulajdonosok számára találták ki, akik szeretnék megnyugtatni a kedvencüket vagy elejét venni a féktelen, egészségre káros habzsolásnak. 

Az egyik forgalmazó honlapján olvasható leírás alapján a nyalószőnyeg elsősorban az állatok megnyugtatására, relaxálására és szórakoztatására szolgál. Felületét folyékony vagy szaftos finomságok, például pástétomok, konzervek, húslevesek, joghurtok és más népszerű, nedves ételek számára tervezték.

Szakértők szerint a kutyák és a macskák számára nyugtató tevékenység a nyalakodás, oldja a stresszt és a feszültséget, nyalogatással mutatják ki a szeretetüket is a gazdájuk felé. Ezenkívül a nyalogatás során nyál termelődik, amely elengedhetetlen a megfelelő emésztéshez és természetes módon védi az állat ínyét és a fogait.

A nyalakodás öröme és a finom csemege együttes hatása igazi jutalom az állatok számára. 

Az állatorvosok azoknak a kutyatulajdonosoknak javasolják a nyalószőnyeg beszerzését, akiknek a házi állata túl gyorsan eszik. Néhány kutya ugyanis – főleg, amelyeknek fiatalabb korukban meg kellett küzdeniük az ételért – hajlamos a falásra. 

A nyalószőnyeggel elejét vehetjük a gyors evésnek, ami puffadást, hányást, túlevést okozhat, valamint növeli a gyomorcsavarodás és más emésztési problémák kockázatát.

Mikor érdemes bevetni a nyalószőnyeget?

Nem kell állatpszichológusnak lenni, hogy észrevegyük, ha a kutyánk vagy macskánk stresszes. A szilveszteri tűzijáték, egy autó vagy ingatlan riasztója, valamely ismeretlen állat felbukkanása az állat megszokott területén mind növelhetik a négylábú feszültségét. Sok állat a fürdetés, körömvágás, orvosi vizsgálat során is hamar kijön a béketűrésből, ilyenkor nem árt, ha kéznél van egy nyalószőnyeg és egy kevés eledel.

A termék feltalálói szerint az eszköz használata növeli az endorfin termelődését az állatok szervezetében. 

Még arra is gondoltak, hogy könnyen fertőtleníthető legyen, a nyalószőnyeg ugyanis ellenáll a főzésnek, akár a mosogatógépbe is betehetjük. Az alján pedig praktikus tapadókorongok vannak, hogy a szőnyeg ne csúszkáljon el a nyalogatás közben.  

 
Forrás: LickiMat
Napi érdekességekért kövess minket Facebook-on is!
Hasonló tartalmak
Nagy kérdések
Piramisok Világa