maxinewz.hu
Keresés
Menü megnyitás
Borítókép:  profimedia

Számos hollywoodi híresség van, aki a kamerák leállítása után egyetemre rohant az elmúlt években.

A legismertebb színészek közül többen is a tanulásnak szentelték a szabadidejüket, miközben a karrierjüket egyengették a filmes szakmában. 

Ken Jeong amerikai színész és humorista, leginkább a Másnaposok (The Hangover) című filmekből és a Közösség (Community) című tévésorozatból iserjetjük. Kevesen tudják, hogy Jeong orvosi diplomával rendelkezik. Az Észak-Karolinai Egyetem Orvostudományi Karán végzett és belgyógyász szakorvosként dolgozott, mielőtt teljesen átállt a színészetre és a komédiára.

Mayim Bialik, aki leginkább Amy Farrah Fowler szerepéről ismert a Agymenők (The Big Bang Theory) című tévésorozatban, szintén magas képzettséggel rendelkezik. Bialik idegtudományi doktorátust szerzett a Kaliforniai Egyetemen, Los Angelesben (UCLA).

Lisa Kudrow, aki Phoebe Buffay szerepét játszotta hosszú éveken át a Jóbarátok (Friends) című sorozatban, szintén tudományos háttérrel rendelkezik. Kudrow biológiai diplomát szerzett a Vassar College-ban, és dolgozott apja, egy fejfájás-specialista mellett kutatóként, mielőtt a színészet felé fordult volna.

James Franco amerikai színész, többek között a Pókember trilógiából ismert, sztársága alatt számos diplomát szerzett: angol irodalom BA fokozatot a UCLA-n, MFA fokozatot a Columbia Egyetemen, és jelenleg PhD hallgató az Yale Egyetemen, angol irodalom szakon.

Natalie Portman, a Csillagok háborúja, az Egy gésa emlékiratai emlékezetes színésze és a Fekete hattyú című filmek Oscar-díjas művésze, pszichológia diplomát szerzett a Harvard Egyetemen. Portman kiváló eredménnyel végzett és közben folyamatosan dolgozott színésznőként is.

Denzel Washington Oscar-díjas amerikai színész és rendező, számos díjnyertes szerepben tűnt fel, többek között a Malcolm X, a Philadelphia és a Kiképzés című filmekben. Washington újságírási diplomát szerzett a Fordham Egyetemen.

Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean villamosmérnöki diplomát szerzett az Oxfordi Egyetemen. Atkinson eredetileg mérnöki pályára készült, de végül a komédia és színészet felé fordult.

David Duchovny, az "X-akták" című sorozat Fox Mulder ügynöke angol irodalom mesterfokozatot szerzett a Yale Egyetemen, és PhD-jét is elkezdte, de nem fejezte be, mivel a színészi karrierjére koncentrált.

Hugh Laurie brit színészt és komikust, a hazai közönség Doktor House-ként is ismerheti, rendkívül hitelesen játszott a különc, de hihetetlenül tehetséges orvos szerepét. Kevéssé köztudott, hogy antropológiai és archeológiai végzettséget szerzett a Cambridge-i Egyetemen.